maandag 11 juni 2012

Ding #22


Dit vind ik een mooi schema. Het geeft zoveel weer en raakt hiermee ook de essentie. Het geeft wel aan dat er nog een lange weg te gaan is. Als ik kijk naar de positie van Bibliotheek Heusden dan zijn er een aantal aspecten waar we op dit moment hard mee aan de slag zijn:

- 'De bibliotheek staat open voor innovatie en is proactief'. 'Niet defensief maar offensief', 'Coachen'.
  Bij ons; Opzet Nieuwe Werken, doorgroeien, waar liggen je kwaliteiten, job rotation, kennis delen
- 'De gebruiker staat centraal', 'omarm gebruikersparticipatie', 'de gebruiker kiest'
 Bij ons; Eerste opzet klantgericht denken.
- 'De wereld verandert, dus de bibliotheek ook', 'Strategie', 'Samenwerken en netwerken'.
  Bij ons; op strategisch niveau vestigingen koppelen aan een functie, ofwel Drunen/Cultureel - Heusden/Sociaal - Vlijmen/Educatie (?)

Deze veranderingen die vorm beginnen te krijgen zijn essentieel voor het voortbestaan van de Bibliotheek. Ik heb nu grofweg aantal termen uit het schema in kunnen vullen waarmee een eerste aanzet binnen Bibliotheek Heusden gedaan is. Maar dit is slechts het begin...
Op het gebied van klantgericht denken ligt nog veel winst. Uiteenlopend van 'Hoe schaf je collecties aan?' (de vraag van de klant is leidend in een bieb 2.0!) - tot 'Wat voor taken heeft een medewerker in de uitleen?' (proactief, kennis delend!)
Al de andere aspecten zullen op de een of andere manier aan bod moeten komen. We zullen hier kennis in moeten opdoen en ervoor zorgen dat we meegaan. En wat hier in 23 dingen aan bod is gekomen, is dat juist kennis delen via 2.0 oplossingen makkelijk te doen is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten