maandag 11 juni 2012

Ding #20

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik me schuldig maak aan het illegaal downloadden van muziek en films :-(..
Ik heb al jaren geen muziek meer gekocht maar wel illegaal gedowload. Meestal via Napstar. Het is zo dat in de loop der jaren deze sites allemaal zijn geswitched naar betaal sites en het illegaal downloaden steeds moelijker is geworden. Napstar is ondertussen ook betaald.
Maar toch blijven de illegale sites beschikbaar. Meestal zijn dit sites waar mensen hun eigen downlaods op zetten en deze delen. De kwaliteit is dus veel minder.
Gelukkig is het dus zo dat je hierdoor gedwongen wordt om muziek te kopen. Dit systeem van nummers kopen is overigens steeds beter geworden. In tegendeel tot de beginjaren zijn er nu afspraken met platenmaatschappijen en is de prijs/kwaliteit verhouding van een download in balans.
Sommige nieuwe albums zijn alleen nog online verkrijgbaar. De muziekwinkel verliest steeds meer terrein. Hier is wel een parallel met de Bibliotheek. Opkomst E-books en digitale informatie zorgt ervoor dat mensen thuis aan informatie kunnen komen terwijl ze voorheen naar de Bibliotheek moetstne gaan. Interessant om eens te kijken hoe muziekwinkels omgaan met de op komst van het 2.0 tijdperk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten